Skip to main content

Vynechám tiahly úvod a poviem to priamo: popradský coworking sa bude volať CityHub. Názov CityHub nie je náhodný. Po Slovensky by sme mohli hovoriť o „mestskom rozbočovači“, ale rozhodli sme sa však používať anglickú verziu nakoľko je to kratšie a viac cool. Už podľa názvu môžete usúdiť, že v CityHube ide o viac než o stôl, stoličku a kávičku.

Ambíciou CityHubu je byť miestom (neraz neobvyklých) stretnutí v Poprade. Prakticky si to môžete predstaviť tak, že sa stretnú ľudia s veľmi rozdielnymi životnými príbehmi a ešte rozdielnejšími záujmami a cieľmi:

  1. Lokalpatriot. Srdce mu bije pre Poprad a považuje ho za mesto svetového významu. Je rád, že sa nášmu mestu darí a chce byť jeho súčasťou. Víta každý zámer urobiť Poprad ešte lepším mestom pre život.
  2. Globalista. V Poprade je viac menej zhodou okoloností. – narodil sa tu, chodil tu do školy, priženil sa alebo si tu len našiel prácu. Mysľou je však vo veľkom svete. Nebudem možno ďaleko od pravdy, keď poviem, že pracuje vzdialene pre slovenské ba zahraničné firmy.
  3. Slušák. Pán slušný je rodinne založený a svoju prácu robí dôsledne, no nikdy nie na úkor rodiny.
  4. Navrátilec. Dalo ba som povedať aj Lokalpatriot TO BE. Nie je tajomstvo, že návrat z veľkého sveta je náročný a preto je dôležité mať sa kam vracať hodi len na pár hodín. Možno časom z tých hodín budú aj dni a týždeň.
  5. Návštevník. Z času na čas ho osud zaveje do našich končín. Je u nás rád, no nemenej rád je kdekoľvek inde. Sme radi, keď príde, prinesie nový vietor.

Jedna vec ich spája a tou vecou je práve POPRAD. Za obvyklých podmienok by sa modelové postavy tohto blogu nestretli. CityHub im však vytvára priestor, aby sa mali vôbec šancu stretnúť a azda vytvoriť aj čosi nové. Veríme teda, že k nám prídete a podľa potreby sa rozbočíte.

Skôr než začnem hovoriť o novom webe, pristavím sa krátko ešte pri blogu o príprave coworkingu, ktorý som postol pred niečo viac ako mesiacom. Musím neskromne povedať, že blog zafungoval, dostal som desiatky reakcií a stretol som sa s kopec novými ľuďmi, ktorí fandia myšlienke coworkingu v Poprade. Predstava miesta, kde budeme pracovať, vzdelávať sa a organizovať eventy je o malý krok bližšie k realizácii a tešíme sa tomu.

Teraz už o tom webe. Zrejme neuniklo vašej ctenej pozornosti, že tento príspevok píšem pod doménou cityhub.sk, čo zároveň zároveň meno popradského coworkingu. Tu si dovolím krátke poďakovanie občianskemu združeniu Christin, ktoré na svojom webe christin.sk publikovalo informácie o coworkingu a zároveň sa teším na budúcu spoluprácu: „Christin, v Cityhube máš vždy dvere otvorené!“ Na cityhub.sk nájdete základné info: čo a za koľko ponúkame, aké sú naše hlavné ciele a samozrejme kontakty a prihlasovaní formulár. Fotografie ešte nemáme, nakoľko celý priestor je ešte stále v štádiu tvorby, avšak podelili sme sa aspoň s vizualizáciami.

Zatiaľ teda asi toľko. Postupne budem samozrejme pridávať ďalšie info. Keď máte otázky, pýtajte sa – emailom na cityhub@cityhub.sk, telefonicky na 0903 733 057 alebo prostredníctvom kontaktného formulára.