Skip to main content

Tatry IT už tradične pozýva na pravidelné stretnutia o aktuálnych a zaujímavých (nie len) digitálnych a IT témach. Eventy sú organizované v spolupráci s Coworking Poprad (https://coworkingpoprad.sk). Témou šiesteho stretnutia boli princípy grafického designu. Hlavným spíkrom večera bol Jozef Petrenčík, grafik a dlhoročný učiteľ grafického designu. Jozef Petrenčík je zároveň autorom loga TatryIT, ktoré sme si na podujatí predstavili.

Ja úvod treba poznamenať, že nie je úplne presne definované, koľko tých princípov je – či ich je 5, 6 alebo 7. Cieľom prednášky bolo ukázať, že grafický dizajn je postavený na viacerých princípoch a prvkoch. Znalosť tých charakteristík je jednou z ciest, ako tvoriť lepší grafický dizajn. Aj ste sa prednášky nemohli zúčastniť, nezúfajte – celú prednášku sme nahrali a môžete si ju pozrieť zo záznamu.

Sme radi, že sa nám podujatie o grafickom dizajne podarilo zorganizovať a aj digitálne zaznamenať. Na internete nájdete kopec informácií o grafickom dizajne, avšak prednášku Jozefa Petrenčíka považujeme za veľmi dobrý odrazový mostík do hlbšieho ponorenia sa do tajov grafiky. Ďakujeme za pozornosť a určite sledujte aj ďalšie podujatia v Coworking Poprad.