Skip to main content

V Coworkingu Poprad sa po augustovom letnom spomalení v septembri opäť rozbehlo mnoho aktivít. August sa niesol v znamení príprav na jaseň, ale aj prípravy vzdelávacích videí. V prvý školský mesiac už bežali klasické podujatia ako Biznis raňajky Poprad, TatryIT, ale aj iné aktivity, od biznisu, cez rétoriku, až po občiansky aktivizmus. 

Pre mnohých sa coworking nestal len miestom, kde si odsedia poslušne 8 hodín a utekajú domov. Rozvíjajú sa tu spolupráce, obchodné kontakty, ale aj „obyčajne“ priateľstva. Náš coworking práve takýmto miestom je. Preto výnimočne momenty v životoch našich členov radi prežívame s nimi. Prelom augusta a septembra priniesol pekné momenty v osobných životoch co-workerov. Zakladateľ nášho  Coworkingu Poprad Tomáš oslávil 38 rokov. Co-workerka Daniela ktorá je aj členkou organizačného tímu Biznis raňajok Poprad sa začiatkom septembra vydala.

Augustové natáčanie o marketingu
Radi skúšame nové veci a neváhame sa podeliť o to, čo vieme. Takto by sa dala pomenovať myšlienka e-learningových videí, ktoré sa u nás v auguste začali pripravovať. Ambíciou projektu je vytvoriť časom sériu videí, ktoré pomôžu podnikateľov sa vo svojom biznise posunúť ďalej. A zároveň priblížiť klientom prácu jednotlivých odborníkov.  Ako sú marketéri, grafici, web dizajnéri, copywriteri. Prvú sériu o marketingu začal pripravovať marketér Ján Eliáš.

Biznis raňajky Poprad plné kultúry (8.9)
Pozvanie medzi popradských podnikateľov na začiatku septembra prijal Lukáš Marhefka. Vyštudovaný producent, ktorý chcel sa chcel živiť kultúrou a zároveň ostať žiť na Zamagurí. Podarilo sa mu to a svoj príbeh nám vyrozprával. Lukáš je autorom projektu RAMAGU. Pod túto značku dnes patrí  nezávislé kultúrne centrum, nezávislá regionálna tlač, divadlo a umelecká agentúra v Pieninách a Zamagurí. RAMAGU vzniklo v roku 2009 a stalo sa z toho rodinné podnikanie. Spolu s Lukášom pracuje aj jeho manželka a otec. Nestále sa snažia zlepšovať a preto Lukášov recept znie:„Počúvať kritiku, počúvať odborníkov a dať si povedať.“

Spolupráca s Veronikou Fitzekovou začala workshopom (22.9)
Veronika školí protokol a komunikáciu. 14 rokov pracovala ako hovorkyňa. Dnes externe vyučuje na  Vysokej škole medzinárodného podnikania ISM v Prešove. So svojim know-how sa prišla podeliť ku nám do coworkingu v dňoch 22. a 23. septembra. Cieľom dvojdňového školenia Rečnite s radosťou, ktoré bolo začať vychovávať šikovných speakrov. Veronika budeme môcť zažiť aj decembri. Bude hosťom biznis raňajok, ktoré budú pokračovať aj školením.

Tatry IT oslávili rok prednáškou o 3D tlači
IT komunita spod Tatier na svoje prvé výročie rekapitulovala a vzdelávala sa. Rok fungovania Tatry IT priniesol mnoho zaujímavých stretnutí s rôznymi hosťami. Štvrtok 22. septembra  bol však výnimočný speakrom z Nemecka a témou – úvod do 3D tlače.  Andreas Kahler z FabLab München porozprával o Open Hardwere. Online prednáška na tému, ktorá síce nie je mainstreamom pritiahla asi 20 nadšencov, ktorí sa môžu tešiť na pokračovanie v novembri a januári.

Pozrime sa na to kde to cele začína
Posledný septembrový štvrtok  sme v našom coworkingu „workshopovali“. Juraj Kováč mal prednášku s množstvom príkladov, ale aj testoval naše biznis nápady. Jeho workshop mal názov Rozbehni sa! So 100€. Jeho cieľom bolo poradiť rôznym špecialistom, vytvoriť si ich produkt alebo firmu. Ale taktiež aj ľudom, ktorí zatiaľ majú iba myšlienku, overiť si, či ich nápad má potenciál uspieť. A to pomocou konkrétnych krokov a s  minimálnym množstvom peňazí. Na Jurajov workshop sme mali vynikajúcu odozvu, preto ho niekedy do programu Coworkingu Poprad opäť zaradíme. V posledných týždňoch sa u nás rozvinul tento krásny spôsob, ako si na chvíľu oddýchnuť od svojej práce. Ďalší dôkaz, že nie sme miesto, kde sa dá iba pracovať. Sme komunita, ktorá má rada hodnotne strávený čas.