Skip to main content

Aký bol rok 2022 pre Coworking Poprad? Úžasný. V roku 2022 sa Coworking Poprad stal jedinečným miestom, kde môžu ľudia možnosť rásťvzdelávať sanetworkovaťvytvárať partnerstvá a nové projekty. Coworking Poprad je sám o sebe len priestor – steny, stoly, stoličky. Skutočný coworking sú ľudia, ktorí tu prichádzajú – coworkeri, priatelia coworkingu a coworkerov, nájomcovia zasadačiek, obchodí partneri, lektori, spíkri, organizátori i účastníci podujatí a mnohí ďalší. Táto široká a pestrá sieť aktívnych ľudí tvorí coworking, ktorý nie je z betónu, ale z mäsa a kostí.

 

Poďme sa teda pozrieť bližšie, čo sa v dynamickom roku 2022 u nás dialo.

 

Tatry IT. Niektorí možno viete, mnohí aj nie, TatryIT píše svoj príbeh už od roku 2018. Až neskôr našlo Tatry IT svoje útočisko v Coworking Poprad. Tu patrí veľká vďaka Radovi Ondášovi, ktorý pod Tatrami trpezlivo buduje komunitu so zameraním na IT a digitálny svet. Diapazón tém, ktoré Tatry IT prinieslo je široké – RFID, digitálny marketing, freelancing, grafický design, lean software development, testovanie softvéru, 3D tlač, kryptomeny, UI/UX či eco-friendly frontend. S odstupom času pekne vidno, že digitálny svet je pestrý a je priestor o ňom diskutovať aj v Poprade.

 

Biznis raňajky Poprad. Začiatkom roka 2022 za mnou prišiel Maroš Akuratný, že by rád v Poprade rozbehol pravidelné stretnutia podnikateľov, ideálne raňajky. Ako to už v dnešnom svete býva – človek dokáže urobiť veľké veci, ale nemôže to urobiť sám. Vďaka coworkerom ani Maroš neostal so svojou myšlienkou sám a do tímu biznis raňajok sa pridali aj Edo Dragošek, Daniela Drozdíková, Jano Eliáš, Oto Imrich a Marek Repka. Prvé biznis raňajky uzreli svetlo sveta 6. apríla a hlavným speakrom bola Slávka Raškovič – majiteľka Gašperovho mlyna a bistra Moment v Batizovciach. V roku 2022 sme mali možnosť zažiť 8 vydaní biznis raňajok, vďaka ktorým sa desiatky podnikateľov malo možnosť stretnúť a trochu spoznať. Biznis raňajky sa stali výbornou platformou pre networking, budovanie vzťahov a spolupráce. 

 

Školenia. V Poprade sa organizuje veľmi málo školení. Väčšinou za mimi treba cestovať do Bratislavy, Košíc či Žiliny. Tu sme sa dostali so zamotaného kruhu – nie sú školenia, lebo nie je záujem; nie je záujem, lebo nie sú školia. Som rád, že sa nám v roku 2022 podarilo toto klbko aspoň trošičku začať rozmotávať a zorganizovali sme niekoľko školení so skúsenými lektormi ako Veronika Fitzeková (verejné vystupovanie), Zuzana Záhradníkový (expertka na talenty),cJuraj Kováč (overovanie nápadov) alebo aj manželia Darina a Tomáš Rázgovci (svadobní fotografi). Mnohokrát ani nevieme, aké kapacity, ktoré sa s nami chcú podeliť o svoje know-how, tu medzi nami máme. 

 

Prvá vernisáž a výstava. Vďaka manželom Labancovcom, Milanovi a Lucii, sa nám podarilo vytvoriť ešte nový rozmer coworkingu – zorganizovali sme prvú vernisáž a prvú výstavu obrazov. Lucia Labancová maľovala obrazy už dlho, no vedelo o tom len pár ľudí. Keďže sme s Milanom obaja bikeri, na jednom z našich výjazdov, slovo dalo slovo a pustili sme sa do organizovania vernizáže. Piatkový večer, 2. decembra, bol veru čarovný. Luciine obrazy, hovorené slovo Eda Dragošeka, hudba Kamily Droppovej a Igora Cpina a kopec hostí. Verím, že sa nám podarí v týchto vernisážach a výstavách pokračovať. 

 

 

V roku 2022 sa toho stalo oveľa viac. Toto bol len krátky sumár, čo sa vďaka aktívnym a obetavým ľuďom podarilo vytvoriť. V neposlednom rade by som sa rád ešte poďakoval aj mojej manželke, Miriam Kuzárovej, rodičom a súrodencom, ktorí v ktorejkoľvek chvíli s prevádzkou Coworking Poprad pomáhali. Menovite spomeniem ešte moju sestru, Katarínu Liptákovú, ktorú ste tu mali možnosť takmer celý rok 2022 stretávať a ktorá čoskoro koletív coworkerov vymení za rodičovské povinnosti.