Skip to main content

Pandémia zmenila svet a milióny pracovníkov sa presunulo z kancelárií do homeofficov. Korona zmenila aj pojem coworking. Coworking nie je len kancelária, coworking sú predovšetkým ľudia. Coworking sú ľudia, s ktorými sa môžem stretnúť, nezáväzne porozprávať alebo rozvíjať spolupráce či projekty. 

Naživo. Coworking je priestor, kde môžem stretnúť ľudí, keď ma už nebaví sedieť doma zavretý so svojim počítačom. Stretnúť ľudí už nie je bežné ako voľakedy a coworking ponúka práve túto možnosť – stretnúť ľudí, porozprávať sa tvárou v tvár, ísť spolu na obed. 

Spolupráca. Coworking je ideálnym miestom na vytváranie nových kontaktov na profesionálov z rôznych oblastí – programovanie, marketing, manažment, neziskový sektor. Na jednom mieste nájdeš zaujímavých a šikovných ľudí. 

Komunita. Človek je tvor spoločenský a rád stretne ľudí, s ktorými má niečo spoločné – sídlisko na ktorom vyrastali, školu či pracovné zameranie. Široká sieť priateľov a známych Ti otvára nekonečné možnosti, ako zmysluplne tráviť čas a rozvíjať sa. 

Kancelárske zázemie. Práca v coworkingu je nielen príjemná, ale aj praktická. Bežné kancelárske zázemie je vždy poruke – rýchly a stabilný internet, tlačiareň, kopírka, scanner, projektor, flipchart, kancelársky papier, písacie potreby. Je fajn mať týchto malých pomocníkov vždy poruke. 

Káva. Káva je neoddeliteľnou súčasťou kancelárií a pracovného prostredia, no zaslúži si samostatnú kapitolu. V prvom rade je v coworkingu takmer vylúčené, že dobrá, čerstvo zomletá káva bude chýbať.

Zasadačky. Neraz padne vhod sa zavrieť a vybaviť dôležitý hovor alebo brainstormovať s kolegami v súkromí. Nato je zasadačka ako stvorená a v žiadnom coworkingu nemôže chýbať. 

Technické možnosti. Niektoré coworkingy Ti ponúkajú aj komplexnejšie technické vybavenie, ktoré v bežnej kancelárii nenájdeš. Napr. video štúdio, podcastová miestnosť, 3D tlačiarne, šijacie stroje.

Vzdelávanie. Technologický pokrok nás núti sa neustále vzdelávať. Vďaka komunite profesionálov v coworkingu je vzdelávanie prirodzené a neustále. Okrem toho mnoho coworkingov ponúka rôzne kurzy od marketingu, cez programovanie až po investovanie do kryptomien. Vzdelávacím možnostiam sa v coworkingu medze nekladú. 

Eventy. Coworking je praktické a cenovo výhodné miesto na organizovanie vlastného podujatia. Počas corony bolo organizovanie verejných podujatí veľmi obmedzené. Zlepšenie pandemickej situácie umožní návrat k organizovaniu podujatí.

Knihy aj hry. Mnohé coworkingu ponúkajú aj ďalšie možnosti, napr. výber zaujímavých kníh či ponuku spoločenských hier na dlhé zimné večery. 

Samozrejme, toto nie je konečný zoznam atribútov coworkingu. Coworking je dynamický priestor, ktorý robia jeho členovia jedinečným. Tak ako na svete neexistujú dvaja rovnakí ľudia, tak neexistujú ani dva rovnaké coworkingy. 

Takýmto jedinečným priestorom s jedinečnými ľuďmi je aj Coworking Poprad. Nepracuj doma sám, pridaj sa k nám.